Şampiyon Lewis Hamilton!

Herkese merhabalar. En son haftaya Suzuka yarışı ile ilgili yazacağım diye yazıp kaybolmuşum ortadan, yarışın sıkıcılığından (daha doğrusu Vettel yarış dışı kaldığından) dolayı yazasım pek gelmeyince blogu da yine unuttum.

Bu 1 aylık sürede pek bir şey olmadı kendi açımdan, derslere gidip geliyorum o kadar :D Bir de bazı insanların gerçek suratlarını detaylı olarak görme fırsatım oldu, bu nedenle de sevinçliyim. Bundan sonra adımlarımızı daha dikkatli şekilde atacağız sanırım :)

Gelelim şimdi başlıktaki konuya. Son bahsini geçirdiğim yarış Suzuka idi ve burada maalesef Vettel motor arızası ile yarış dışı kaldı, yarışın kalanını da pek iyi hatırlamıyorum, gerçekten sıkıcı geçti. Tek olay bir ara Verstappen Hamilton'u geçecek gibi oldu fakat geçemedi, bu şekilde fark 59 puana çıktı. Hamilton ABD GP'sini de kazanarak farkı 66'ya çıkardı, bu da Meksika'da şampiyonluğunu büyük ihtimalle ilan edeceği anlamına geliyordu. Beklenen oldu ve Hamilton şampiyonluğunu ilan ederek 4.kez bu unvanın sahibi oldu. Bu şekilde Prost, Vettel, Fangio ve Schumacher ile birlikte 4den fazla şampiyonluk elde eden 5 pilotun arasına girmiş oldu kendisi.

Fakat Meksika GP'si kendisi için pek iyi gitmedi aslında. 3.sıradan başladığı yarışta önündeki Verstappen'in agresif sürüşü nedeniyle hafif afallayan ilk sıradaki Vettel, Hamilton ile temas yaşayıp ön kanadını kırdı, Hamilton ise lastik patlattı. Hamilton 19.luğa düştüğü yarışı 9.tamamlayarak şampiyonluğunu ilan etti, Vettel ise 4.bitirerek günün pilotu oylamasını bir kez daha kazandı, fakat şampiyonluğu maalesef bu senelik kaybetti.

Önümüzde sadece iki yarış kaldı: Sao Paulo ve Abu Dhabi. Prensip yarışı olduğundan ötürü takımlar değişik taktik denemeleri yapabilirler muhtemelen, hatta Williams Abu Dhabi yarışında Kubica'yı test etmeyi düşünüyor (kendisi geçirdiği ralli kazasında elini sakatladığından beri yarışamıyor, yaklaşık 6 sene sonra bu yaz Formula 1 arabası sürmüştü). Bakalım bu son yarışlarda kayda değer herhangi bir olay görecek miyiz? Bunların cevabını yarışlardan sonra verebilirim elbette en erken :D

Uzun süre sonra yazdığım bu yazımın da sonuna geldik, bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle...
Sevsek de, sevmesek de bir efsaneye tanıklık ettiğimizi kabullenmek gerek, tebrikler Hamilton!

Yorumlar