Max Verstappen: Geleceğin "Şampiyonu"

Herkese merhabalar. Bu yazıda RBR pilotu Max Verstappen hakkında konuşacağım, daha çok eleştiri yönelteceğim kendisine. Çünkü sinirliyim.

Bu Verstappen denen veled babadan torpilli, babasının en büyük başarıları 1994'de MSC'nin takım arkadaşlığını yapmak ve o sene 2 kez podyuma çıkmak. Bu babası olacak Jos Verstappen isimli arkadaş, gençlerin tecrübe kazanmak için yarıştığı at arabası üreten Minardi'de 31 yaşındayken yarışmayı becerebilmiş birisi. Kendisini sık sık RBR padoğunda görüyoruz, sürekli takıma ültimatom vermekten ve Verstappen ceza aldığında FIA= Ferrari International Assistance yazmaktan başka bir şey bilmeyen birisidir. Öncelikle bundan bir bahsedelim.

Verstappen dediğimiz arkadaş, 2014'de F3'de 10 yarış kazandı, fakat istikrarsız sürüşü yüzünden kendisinden 1 yarış daha az kazanan Esteban Ocon'dan 63 puan fark yedi. Ama babadan torpil ya, RBR bünyesine katıldı ve 2015'de Toro Rosso koltuğuna oturdu. Daha 17 yaşındaydı bu gerçekleştiğinde.

İlk senesinde umut verici performansları vardı, agresif sürüşleri ve laf dinlemezliğiyle kendini gösterdi, 2 kere 4.olarak takım arkadaşı Carlos Sainz'i mağlup etti.

2016'da ise hayatının şansı geçti eline. RBR, Rusya'da Vettel'e startta vuran Kvyat'ı bunu bahane ederek takımdan kovalayıp Toro Rosso'ya gönderdi. Verstappen'de oturdu RBR koltuğuna. İlk yarışı olan İspanya GP'de Mercedeslerin kazası sayesinde galibiyete uzanmayı başardı. Bu galibiyet sayesinde de bütün bir sene kendini beğenmiş tavırlarla sürdü, zibilyon kez Vettel ve Raikkönen'i biçti, bir yarışta Vettel'e şikan kesip yol vermeyerek podyumunu çaldı. Daha sonra Vettel'e Ricciardo ile yaşadığı ufak bir olaydan ötürü 30 saniye ceza verdiler ve Vettel yine Vers'in arkasına düştü. FIA ve Whiting epey kolluyorlar bu veledi. O sene 7 kez podyuma çıktı veledimiz.

2017'de yine aynı tas aynı hamam devam etti çoğunlukla, ya birilerini biçti ya da 2016'nın karmasını çekerek motor cortlatıp yarış dışı kaldı. Singapur'da yarış kazasının sebebi Vettel'e yükleniyor, fakat Vettel sadece kendini biçti, gizli suçlu Verstappen'dir bu kazada. Nitekim Vettel ile çarpışmadan önce Kimi'nin üzerine kırdı ve ilk ikisi çarpıştılar. 2 yarış kazandı yine de veled. ABD yarışında da çıkacaktı fakat Whiting şaşırtıcı bir karar ile kerbleri kesen Verstappen'e 5 saniye ceza verdi, bu sayede buz adamımız Kimi podyuma çıktı.

2018'e ise öyle bir başladı ki anlatılmaz izlenir. Ben böyle rezalet görmedim desem yeridir. Avustralya'da spin atarak 4 sıra kaybetmesi, Bahreyn'de sıralamalarda duvara vurup 15.başlaması, bunun da üstüne Hamilton ile temas ederek lastik patlatıp bir-iki tur sonra yarış dışı kaldı.

Ve artık herkes için bardağı taşıran son damla ise bugünkü Çin GP'sinde yaşandı. Önce Hamilton ile mücadele ederken pist dışına taştı, daha sonra da virajı dönen Vettel'i çok saçma bir hamleyle geçmeye çalışırken Vettel'e çarptı. Vettel'in aracı hasar aldı ve kendisi ancak 8.bitirebildi yarışı, en azından 4.olabileceği bir yarıştı bu ayrıca. Peki Verstappen'e ne yapıldı? Dalga geçer gibi 10 saniye ceza verdiler. Sonuç? Vettel'in yarışını katleden Verstappen 5. Vettel ise 8. bitirdi. Bir de FIA açıklama yapmış, daha dikkatli olmasını bekliyoruz.

Hayır ya senin görevin nedir FIA? Daha dikkatli olmalarını beklemek değil, daha dikkatli olmalarını sağlamak için ceza vermek. Ver şu velede bir 10 saniye dur-kalk cezası, bulsun layığını bu kadar basit. Ama yok, Verstappen burayı kendi sirki sanıyor. Takımı kendisini kolluyor diye her istediğini yapabileceğini sanıyor. Nedir bu ya.

Kısacası artık canıma tak etti şu Verstappen veledi. Ben Christian Horner'in yerinde olsam hemen şimdi Verstappen'i kovar, yerine de "kusura bakma üstad, sana torpido dedik de bu senden beter" diyerek Kvyat'ı alırım.

Bu yazımda sinir attım biraz. Gerçekten Verstappen pilot değil, kamikaze. Yeteneğin var ama işlemeyi bilmiyorsun. Hiç bir işe yaramaz bilgine Max veledi.

Şu velede bak hele ya. Bakışlardan şeytanlık akıyor.


Yorumlar